به گزارش پایگاه اطلاع رسانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور، همزمان با چهلمین سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی و به منظور افزایش آگاهی عمومی نسبت به وقایع انقلاب و فلسفه آن، ادارهکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد به معرفی ۸ کتاب با موضوع انقلاب و امام خمینی (قدس سرّه) در قالب پوستر این چند کتاب، اقدام کرده است. «چُغُک»، «الف لام خمینی»، «تنگه زاغ»، «جدال دو اسلام»، «شب ناسور»، «طیب»، «آخرین شاه، آخرین دربار» و «هندسه انقلاب» آثار معرفی شده در این پوستر است.
«چُغُک» اثر مؤسسه فرهنگی هنری ایمان جهادی، روایت جذابی از وقایع تاریخی انقلاب اسلامی ایران در شهر مشهد است. داستان از زبان مردم کوچه و بازار گفته میشود و به همین دلیل مخاطب امروز به خوبی آن را میفهمد. داستان بر اساس رویدادهای روزهای نهم و دهم دیماه ۱۳۵۷ در مشهد شکل میگیرد. ماجراهای این دو روز، از مهمترین اتفاقات دوران مبارزات مردم ایران بر ضد رژیم شاهنشاهی است که در کتاب «چُغُک» به خوبی تصویر و روایت شده است.
«الف لام خمینی» اثر هدایتالله بهبودی در ۱۱۵۷ صفحه از سوی مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی منتشر شده است. این کتاب در دو بخش تدوین شده است. بخش نخست، روایت گر زندگی علمی امام (قدس سره) در قم است، که بیش از چهل سال از عمر ایشان را در بر میگیرد. بخش دوم نیز زندگی سیاسی حضرت امام است که از اواسط سال ۱۳۴۱ شمسی آغاز میشود و با فراز و نشیبهای فراوان در سال ۱۳۵۷، به پیروزی نهضت اسلامی میانجامد.
«تنگه زاغ» اثر هادی حکیمیان در ۱۳۲ صفحه از سوی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان منتشر شده است. این رمان ویژه مخاطب نوجوان است و با زبانی صمیمی و روان، گوشههایی از تاریخ پیش از انقلاب را از زبان دو نوجوان اهل یزد روایت میکند.
«جدال دو اسلام» کاری از انجمن فرهنگی هنری شهید بهروز محمدی در ۳۱۲، توسط دفتر نشر معارف منتشر شده است. این اثر درباره جلد بیست و یکم صحیفه امام خمینی (قدس سره) با موضوع جدال اسلام ناب محمّدی صلی الله علیه و آله وسلم و اسلام آمریکایی است. بخش نخست کتاب، شامل مقالات و گفتگوهایی از وحید جلیلی (مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی) و محسن صفایی فرد (فعال فرهنگی) در تبیین اندیشههای امام خمینی و تشریح اسلام ناب محمّدی صلی الله علیه و آله وسلم و اسلام آمریکایی است. بخش دوم نیز با عنوان «مصحف انقلاب»، گزیده جلد ۲۱ صحیفه امام، حاوی مطالب مهم در آخرین سالهای حیات ایشان است.
«شب ناسور» اثر ابراهیم حسنبیگی در ۲۲۴ صفحه از سوی انتشارات موزه عبرت ایران منتشر شده است. نویسنده در این اثر روایتگر لحظههایی پر از التهاب و هیجان است و داستان را از زبان یک شکنجهگر ساواک به نام «اصغر ضحّاک» روایت میکند. این اثر با بهرهگیری از اسناد تاریخی و ساعتها گفتگوی نویسنده با برخی از مبارزان سیاسی، فرازهایی از سالهای پیش از انقلاب و ماههای اول پیروزی انقلاب را به تصویر میکشد.
«طیب: زندگینامه و خاطرات حُرّ نهضت امام خمینی (قدس سره) شهید طیب حاجرضایی» کاری از گروه فرهنگی شهید ابراهیم هادی در ۲۰۸ صفحه منتشر شده است. این کتاب انعکاسی از زندگی و زمانه شهید طیب حاجرضایی است و به بیان خاطراتی از این شهید از زبان دوستان و نزدیکان وی می پردازد.
«آخرین شاه، آخرین دربار (ده سال پایانی رژیم پهلوی به روایت اسدالله خان علم)» اثر موسی فقیه حقانی در ۴۱۰ صفحه توسط مؤسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران منتشر شده است. این اثر را میتوان خلاصهای از دوره هفت جلدی یادداشتهای اسداللهعلم دانست. در این اثر میتوان به راحتی مناسبات اجتماعی ایران و روابط بین جامعه و دربار را به مخاطب نشان داد. از وجوه جذاب این اثر قرار دادن یک عکس مرتبط ذیل هر موضوع است که این اثر را برای مخاطب نسل چهارم انقلاب اسلامی جذاب می کند.
«هندسه انقلاب (برگرفته از بیانات رهبر کبیر انقلاب حضرت امام خمینی (قدس سرّه)» اثر مهدی مطهری در ۵۱۶ از سوی انتشارات انقلاب اسلامی منتشر شده است. این کتاب را میتوان از مرجعهای گفتاری امام خمینی (رحمه الله علیه) در پیکربندی انقلاب اسلامی دانست. برخی از مهمترین عناوین این کتاب عبارتند از: وظایف مسئولان جمهوری اسلامی در ارتباط با مردم، بررسی موانع ایجاد استقلال و ابعاد مختلف استقلال، مفهوم و مبانی ولایت فقیه، مهمترین شاخصههای اسلام آمریکایی، مفهوم استکبار و مستکبر و انواع و ابعاد سلطه مستکبرین و وظایف در برابر آن ها، اهداف و آثار شوم ایجاد غده سرطانی اسرائیل، بایستههای لازم برای خدمترسانی به مستضعفین و ارتقای معیشت مردم و ... .
گفتنی است، مجموعه پوسترهای «این چند کتاب» از جمله قالبهای ترویجی خواندن است که به ابتکار ادارهکل ترویج کتابخوانی و امور فرهنگی نهاد کتابخانههای عمومی کشور در مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی طراحی، تولید و توزیع میشود.
ارسال نظر